ورود

عضویت




Search - K2 Improved Search Plugin by Offlajn
جستجو -مجموعه ها
جستجو - تماس ها
جستجو - محتوا
جستجو - خبرخوان ها
جستجو - وب لینک ها
مکان شما:صفحه اصلی»آموزش»آموزش خانه داری

آموزش خانه داری

مایكروفر چگونه كار می كند؟

حرارت دهی یكی از مهم ترین روش های متداول در فرآیند مواد غذایی است. از انرژی مایكروویو بر خلاف پرتوهای یونیزه، برای حرارت دادن مواد غذایی استفاده می شود. در روش پخت متداول، حرارت از منبع حرارتی خارجی به ماده غذایی وارد می شود، ولی در پخت با مایكروفر حرارت در داخل خود ماده غذایی تولید می شود.

امواج تولید شده توسط مگنترون یك میدان متناوب مغناطیسی ایجاد می كند و مولكول های غذا مخصوصاً مولكول های قطبی مثل آب، پروتئین ها و چربی ها خودشان را با تغییرات سریع میدان متناوب الكتریكی همسو می كنند. آنها حول یك محور نوسان می كنند كه حدود ۲۴۵ میلیون بار در ثانیه است. این نوسانات باعث ایجاد اصطكاك قابل توجهی بین مولكول ها شده و نتیجه آن، تولید انرژی است. در نتیجه این كار، درون غذا گرم می شود، در حالی كه ظرف غذا خنك است. سهولت استفاده و زمان كم پخت، باعث استفاده زیاد این وسیله در خانه ها و رستوران ها شده است.

كاربردهای ماكروویو در صنایع غذایی

آنزیم بری(Blanching)، پاستوریزه كردن، استرلیزه كردن، خشك كردن مواد غذایی، بالا بردن دمای مواد غذایی منجمد به زیر نقطه انجماد، استفاده از آن در اجاق ماكروویو در مصارف خانگی از كاربردهای این وسیله است.

نكاتی راجع به پخت غذا با مایكروفر

* امواج مایكروویو به دلیل دارا بودن فركانس كم قادر به شكستن پیوندهای شیمیایی و آسیب رسانی مولكول های مواد غذایی نیستند.

* امواج مایكروویو از طریق ایجاد اصطكاك مولكولی به خصوص بین مولكول های آب در غذا تولید حرارت می كنند.

* هرچه توان مایكروویو بالاتر باشد، به دلیل افزایش سرعت رسیدن ماده غذایی به دمای مورد نظر كاهش مواد مغذی كمتر خواهد بود.

* هرچه عمق نفوذ امواج در ماده غذایی بیشتر باشد، زمان پخت كمتر خواهد بود.

* حفظ ویتامین ها به علت طبخ سریع و كم بودن آب در موقع پخت بیشتر است.

* حفظ پروتئین ها در ماده غذایی در این روش بیشتر خواهد بود.

* در مورد چربی ها، مواد معدنی و كربوهیدرات ها، تحقیقات صورت گرفته مطالب مفیدی را ارائه نمی دهند.

* حفظ مواد مغذی در موادی كه با مایكروفر گرم می شوند، به وزن آنها بستگی دارد، هرچه وزن مواد كمتر باشد حفظ مواد مغذی بیشتر است.

مزایای مایكروفرهای خانگی

* سرعت حرارت دهی؛

* حفظ خصوصیت طعم و رنگ غذا؛

* حفظ مواد مغذی به دلیل زمان كوتاه پخت؛

* كاهش خطر مسمومیت غذایی به علت نگه داشتن غذا به مدت طولانی؛

* عدم تشكیل رسوب در ته ظرف؛

* استفاده چندمنظوره از مایكروفر برای طبغ غذا، گرم كردن مجدد غذا و ذوب كردن یخ مواد غذایی.

آنچه که باید درباره اتو بدانید:

- اولین نکته‌ای که باید در مورد اتو رعایت کرده استفاده از آب در اتوهای بخار است:

۱. آب اتو را با پیمانه‌ای که دارید در ابتدای کار، قبل از زدن اتو به برق داخل آن بریزید.

۲. بعد از اتمام کار، آب اتو را خالی کرده و به‌مدت یک دقیقه اتو را روشن بگذارید تا آب داخل آن کاملاً خشک شود.

نکات ایمنی در استفاده از وسایل گازسوز:

با شروع فصل سرما حوادث گاززدگی در سطح کشور افزایش یافته است. متأسفانه اغلب این حوادث ناشی از یک نقص مشترک می‌باشند که به‌راحتی قابل اصلاح بوده و با مختصر دقت می‌توانیم از حوادث مختلف پیشگیری و از مرگ عزیزانمان جلوگیری نمائیم.

دودکش وسیله‌ای است برای انتقال گازهای سوخته شده که اگر به بیرون از ساختمان هدایت نشوند به‌علت همراه داشتن گاز مونواکسید کربن که فوق‌العاده سمی می‌باشد در مدت کوتاهی سبب گاززدگی و نهایتاً منجر به مرگ می‌گردد.

نحوه گاززدگی به این ترتیب است که فرد در اثر استنشاق گاز مونواکسید کربن ابتدا قدرت حرکت و تصمیم‌گیری را از دست داده و یا ادامه تنفس گاز مذکور به حالت بیهوشی و اغما فرو می‌رود و در صورت ادامه بیشتر، پس از دقایقی فوت می‌نماید.

مقادیر کم گاز مذکور سبب سوزش چشم، سردرد و سرگیجه می‌شود بعضی از هموطنان با این تصور که گاز شهری به دلیل خوب سوختن نیازی به دودکش نداشته و یا محکم نبودن قطعات دودکش و یا مسدود بودن آن اهمیتی ندارد و چه بسا عده‌ای برای ایجاد گرمای بیشتر، خود مجرای دودکش را مسدود می‌کنند که سبب بروز حوادث فاجعه‌بار می‌گردند. بی‌توجهی به نقائص دودکش وسایل گازسوز که حوادث پی‌درپی مرگ‌آفرین به بار آورده، در همه اقشار اعم از تحصیل کرده و غیره به چشم می‌خورد.

برای پیشگیری از این حوادث لازم است به نکات ذیل توجه جدی مبذول گردد:

۱. هر وسیله گازسوز باید مجهز به دودکش سالم و مجزا باشد.

۲. در انتهای دودکش باید کلاهک تعبیه و به‌نحوی محکم گردد که در اثر وزش باد از جای کنده نشود.

۳. دودکش سالیانه باید بازدید گردد تا در صورت گرفتگی مجرا یا مسدود شدن انتهای آن و یا افتادن کلاهک رفع عیب گردد.

۴. شعله وسایل گازسوز کنترل گردد که به‌صورت یکنواخت و با رنگ آبی بسوزد، در غیر این صورت حتماً به سرویس کار مجرب مراجعه نمایند تا شعله را تنظیم و سایر عیوب احتمالی را نیز رفع نماید.

۵. هوای مورد نیاز برای سوختن هر وسیله گازسوز باید به‌حد کافی تأمین گردد. در نزدیکی آبگرمکن و بخاری‌های گازسوز باید روزنه یا پنجره‌ای باز باشد و یا از طریق زیر درها جریان هوای لازم تأمین گردد. درهای آهنی یا چوبی که کاملاً بسته و فاقد هرگونه درز یا منفذی برای عبور هوا می‌باشد، تاکنون حوادث فاجعه‌باری آفریده‌اند.

۶. اتصالات دودکش و قطعات آن کنترل شود که کاملاً درگیر بوده و درز یا روزنه‌ای که گازهای سوخته و سمی را به داخل اتاق یا حمام هدایت کند نداشته باشد.

۷. نصب آبگرمکن گازسوز در حمام، رخت‌کن و حتی در مجاورت می‌تواند بسیار خطرناک باشد و به‌همین دلیل ممنوع گردیده است.

۸. در صورتی‌که در محل استفاده از وسیله گازسوز دچار سوزش چشم، سردرد یا سرگیجه می‌شوید، نسبت به آن بی‌تفاوت نمانده و حتماً درصدد رفع فوری مشکل پیش آمده باشید، این مشکل می‌تواند ناشی از عدم تنظیم مشعل یا کثیف بودن آن، گرفتگی دودکش و یا نرسیدن هوای کافی به شعله باشد.

مایكروویو مواد مغذی را از بین نمی برد

اجاق های مایکروویو مواد مغذی موجود در خوراکی ها را از بین نمی برند امروزه مایکروویوها از اجزای اصلی هر آشپزخانه به حساب می آیند، تقریبا از زمانی که استفاده از این وسیله رواج پیدا کرده این شبهه وجود داشته که اشعه ای که به هنگام پخت غذاها از این دستگاه ساتع می شود، مواد مغذی موجود در سبزیجات و خوراکی ها را از بین می برد یا خیر؟

بنابر مطالعات اخیر انجام شده، واقعیت درست عکس آن چیزی است که تا به امروز از گوشه و کنار به گوش رسیده است.

هر روش پختی ممکن است ویتامین ها و مواد مغذی خوراکی ها را از بین ببرد و تنها فاکتورهایی که در قوت و ضعف این قضیه نقش دارند عبارتند از :

۱. توجه داشته باشید که تمام قطعات دستگاه کاملاً جا افتاده و بسته‌ها کاملاً بسته شده باشند و درب محفظه محکم باشد.

۲. از دستگاه آبمیوه‌گیری نباید برای گرفتن آب میو‌ه‌های نرم مانند موز، هلو، زردآلو یا گوجه‌فرنگی استفاده شود، زیرا تفاله‌های آن‌ها پوره شده و منافذ صافی را می‌گیرد.

۳. هر بار پس از استفاده از دستگاه آبمیوه‌گیر، توری و شیر کوچکی که محل خروج آبمیوه است را به‌خوبی با استفاده از فرچه‌های کوچک مخصوص تمیز کرده و شستشو دهید.

۴. برای جلوگیری از تغییر رنگ محفظه داخل آبمیوه‌گیری (که از جنس پلاستیک است) در اثر گرفتن آب میوه‌های مختل، هر چند وقت یکبار آن را با محلول آب و وایتکس بشوئید تا کاملاً سفید شود.

۵. برای گرفتن آبمیوه‌های گوشتی، آن‌ها را تا حد امکان ریز خرد کنید، تا بدون نیاز به گوشت‌کوب، از مجراهای ویژه به پائین بروند.

۶. آبمیوه‌گیری نیز مانند چرخ‌گوشت می‌تواند سانحه‌ساز باشد، اما به مراتب کمتر، چون محفظه آن کوچکتر، و استفاده از آن نیز کمتر است. اما به‌هر حال خوب است که مراقب بچه‌ها باشید.

۷. آبمیوه‌گیری را حتماً بر سطح صاف و تراز شده‌ای قرار دهید، در غیر اینصورت آبمیوه‌گیری هنگام کار کردن، حرکت خواهد کرد.

۸. به ازای دو لیوان متوسط (حدوداً نیم لیتر) آبمیوه‌های گوشتی، فیلتر را تمیز کنید. برای این منظور بعد از خارج کردن تفاله‌ها، فیلتر را زیر آب سرد بگیرید.

۹. برای نظافت کلی داخل آبمیوه‌گیری نیز از آب سرد استفاده کنید. چون میوه‌ها چرب نیستند، پس دلیلی برای استفاده از مواد پاک‌کننده وجود ندارد و قطعات کثیف شده به‌راحتی پاکیزه خواهند شد.

۱۰. اگر آبمیوه‌گیری هنگام کردن تکان می‌‌خورد یا لاستیک‌های خنثی کنندهٔ لرزش در قسمت پایه‌ها خراب شده و یا اینکه محفظه آن پر است، ایراد دومی به سادگی برطرف می‌شود، اما برای ایراد اولی باید به تعمیرکار مراجعه کنید.

اگر قصد خرید فرش دستباف را دارید، بد نیست بدانید فرش ممكن است در مرحله بافت دچار مشكلاتی شود كه در نهایت به صورت عیبی در ظاهر فرش نمود پیدا كند.هر چند مشتری نمی تواند همه این عیب ها را تشخیص دهد، اما بعضی از این عیوب و علت حادث شدن آنها را در زیر می آوریم تا شما هم با دقت بیشتری اقدام به خرید این كالا كنید.

۱ - وجود عیب در نقشه فرش: این عیب ناشی از اصالت نداشتن طرح و رنگ، خلوت بودن نقشه، شلوغ بودن نقشه، تناسب نداشتن نقش مایه با رج شمار، پخش نشدن صحیح رنگ ها، تناسب نداشتن سطوح با هم، استفاده نكردن از تضادهای رنگی مختلف و رعایت نكردن سلیقه مشتریان حاصل می شود.

۲ - لول شدن كنار فرش: ناشی از تاب داشتن پود ضخیم، سفت كشیدن پود ضخیم یا نازك بافتن گره ها، فاصله دار بودن تارها، سفت و شل بودن تارها، رعایت نكردن اندازه ها ، پخش نامنظم چله ها موقع پایین كشی، منظم نبافتن و پخش نشدن چله ها بر سر دار است.

۳ - رگه دار بودن: ناشی از نامنظم كوبیدن پودها، مواد اولیه متفاوت، دو دست شدن بافت و تابش نور مستقیم آفتاب به بخشی از فرش بافته شده است.

۴ - هم اندازه نبودن حاشیه: ناشی از بالازدگی فرش، پایین زدگی، واریز نشدن یكنواخت و سره دارشدن است.

۵ - دورنگی فرش: ناشی از متفاوت بودن پشم از نظر جنس، دوبار رنگ شدن خامه فرش، استفاده از پشم نامرغوب، خوب رنگ نكردن پشم به طوری كه مغز آن رنگ نشود، زیاد ماندن فرش روی دار، استفاده از رنگ های نامرغوب هنگام رنگرزی و خشك كردن پشم بدون زیر و رو كردن آن در زیر آفتاب است.

۶ - كج بودن كناره فرش: ناشی از یكسان نبودن فاصله نخ های چله روی كجو، شل بودن نخ های چله، یكسان نبودن فاصله نخ های چله بر سر دار و زیر دار، پر تاب بودن پود ضخیم و بیشتر یا كمتر از حد معمول كشیده شدن پود ضخیم است.

نحوه استفاده از ظروف پیرکس:

نوع مخصوصی از ظروف آشپزخانه با عنوان پیرکس وجود دارند که دارای موارد کارکرد زیادی هستند. این ظروف ضمن مقاومت در برابر حرارت و ضربه، غذا را به‌طور یکنواخت می‌پزد، سطح صاف این ظروف مانع چسبیدن غذا و در نتیجه شستشوی آسان و بهداشتی آن می‌شود، با سرویس غذاخوری هماهنگی دارند ضمن آنکه از این ظروف می‌توان در انواع فر و مایکروفر استفاده کرد ضمناً برای گذاشتن در یخچال و فریزر بسیار مناسب هستند.

نکات قابل توجه در استفاده از ظروف پیرکس:

۱. قرار دادن این ظروف روی شعله مستقیم خودداری کنید بهترین حرارت برای ظروف پیرکس حرارت غیرمستقیم و یکنواخت است مثل حرارت فر و مایکروفر.

۲. درجه حرارت این ظروف را هنگام استفاده به‌طور ناگهانی تغییر ندهید مثل ریختن آب سرد روی ظرف داغ و یا ظرف داغ را روی سطح مرطوب یا سرد قرار دادن این کار باعث شکستگی ظرف می‌شود.

۳. بعد از استفاده از این ظروف آن‌ها را در محلول آب ولرم و مواد شوینده خیس کنید.

۴. از به‌کار بردن وسایل زبر و ساینده مثل سیم ظرفشوئی برای شستشو خودداری کنید.

۵. آب‌های دارای املاح معدنی (گچ، نمک و آهک) می‌تواند در بلندمدت خطوط سفید و براقی روی این ظروف به‌جای بگذارد که برای از بین بردن این لکه‌ها می‌توان از سرکه استفاده کرد.

۶. توصیه می‌شود بعد از کشیدن ظروف را خشک کرده تا لکه‌ای بر روی آن‌ها ایجاد نشود.

۷. سعی کنید در ظروف پیرکس چیزی را سرخ نکنید بهترین حالت برای پختن غذا در ظروف پیرکس، پخت با آب (مثل انواع خورش‌ها) است.

۸. دقت کنید چنانچه از پیرکس برای پخت غذاهائی مثل لازانیا و ماکارانی استفاده می‌کنید کف آن حتماً چرب باشد.

۹. چنانچه خدای نکرده ظروف پیرکس شما شکست، دستپاچه نشوید و حتی‌المقدور سعی کنید قطعات آن را با جاروبرقی جمع‌آوری کنید.

تا به حال فكر كرده اید كه به راحتی می توانید با یك تغییر ساده جلوه ای فوق العاده به هر فضایی بدهید. با كمترین هزنیه می توانید یك تغییر ساده در حمام و توالت خانه ایجاد كنید. تا به حال فكر كرده بودید كه با صابون مایع چه كارهایی می توانید انجام دهید.

●وسایل مورد نیاز:

▪لیوان با شیشه روشن یا ظرف نگه دارنده مایع دستشویی ( خیلی راحت می توانید این وسایل را در حمام پیدا كنید.)

▪ماژیك ضدآب

▪ ازخودكار یا مداد.

●طرز ساخت

▪ظرف شیشه ای یا پلاستیكی را خوب بشویید و آن را خشك كنید.

به آرامی با خودكار یا ماژیك ضدآب آن طرح و فرمی كه دوست دارید نقاشی كنید.

كاملاً بگذارید خشك شود و بعد مایع دستشویی را داخل آن بریزید و لذت ببرید. اما یك راه دیگر هم وجود دارد.

●لوازم مورد نیاز

▪ ظرف مخصوص نگهداری صابون مایع

▪ دستمال كاغذی یا همان دستمالی كه بر سر سفره استفاده می شود (چند رنگ متفاوت)

▪ازچسب مایع

▪ ماژیك.

●طرز ساخت:

ظرف را كاملاً بشویید و خشك كنید.

یك روزنامه روی زمین پهن كنید و دستمال های كاغذی رنگی را به اندازه ها و شكل های مختلف ببرید.

حالا به آن تكه های بریده شده چسب مایع بزنید و با انگشتان آن را به دیوارهای ظرفتان بچسبانید.

حالا می توانید مایع دستشویی را داخل آن بریزید و استفاده كنید.

راه دیگر اینكه شما می توانید از ظروف حصیری در قسمت های مختلف منزل استفاده كنید. برای ظرف نگه دارنده مواد شوینده هم این كار شدنی است. خیلی راحت می توانید این ظروف را داخل سبدهای حصیری كه در شكل می بینید قرار دهید و لذت ببرید

۱. مبلمان را هل ندهید و نکشید، بلکه آن‌ها را بلند کرده و حمل کنید. کشیدن مبلمان روی زمین، حتی به‌طول چند اینچ، آسیب فراوانی به آن‌ها وارد می‌کند. برای مثال نقطه اتصال پایه به بدنه ممکن است بشکند.

۲. باید دقت کنید که قطعات اشیاء بزرگ جداشدنی هستند یا نه. این طرح را اغلب در قفسه‌های کتاب و میز تحریرهای قرن ۱۸ می‌توان دید. آن‌ها در دو قسمت ساخته می‌شوند و قسمت بالائی از پایه جدا می‌‌شد.

۳. هرگز دسته یا قسمت‌های کنده کاری شده و برجسته مبل را نگیرید، زیرا بعید به‌نظر می‌رسد که این قسمت‌ها بتواند وزن مبل را تحمل کنند.

۴. برای بلند کردن صندلی باید به‌جای دسته‌ها، میله زیرنشین را گرفت زیرا دسته‌ها اغلب تعمیر شده‌اند.

۵. رویه میز را باید جداگانه حمل کرد. آن را از دو طرف و قائم بر وضعیت گرفته و بلند کنید. بدین ترتیب حمل آن آسان‌تر می‌شود و احتمال شکستن ترک‌ها نیز تقلیل می‌یابد.

۶. برای جلوگیری از باز شدن درها و کشوها قفسه‌ها باید آن‌ها را قفل کرد یا با طناب بست. دو نفر یا بیشتر باید قفسه یا کشو را بلند کنند. هر کدام از آن‌ها یک دست خود را برای حفاظت شیء در زیر آن قرار می‌دهند و برای حفظ تعادل با دست دیگر از پهلوی آن می‌گیرند.

۷. بیشتر مبل‌ها را باید روی چرخ دستی‌های مسطح حمل نمود و میز و آینه‌ها را باید روی چرخ دستی‌های دیواره‌دار قرار داد.

۸. دقت کنید که آینه‌ها به قسمت کنده‌کاری شدهٔ خود تکیه نکرده باشند. در صورت حمل به‌صورت قائم باید با آن‌ها چون قاب‌های نقاشی عمل کرد.

در این شماره قصد داریم تا شما را از دور انداختن کابینت‌های فلزی قابل استفاده و تعمیر از نظر کارشناس اما غیرقابل استفاده و فرسوده منع کنیم.

معمولاً کابینت‌های فلزی و به‌خصوص آنهایی که از خانه‌ای به خانه‌ای دیگر منتقل می‌شوند و همچنین کابینت‌های فلزی نواحی مربوط همچون نقاط بارانی، خیلی زود دچار پوسیدگی یا فرورفتگی می‌شوند. هرگاه در قسمتی از کابینت آثاری از پوسیدگی جزئی را مشاهده کردید، بلافاصله آن نقطه را خوب تراشیده تا آثار پوسیدگی از بین برود. سپس کمی محلول ضدزنگ با قلم‌مویی کوچک به آن نقطه زده و در ادامه پس از خشک شدن، روی آن را رنگ هم‌رنگ کابینت بزنید.اگر در یا بدنه کابینت فلزی شما یک‌جداره بود و در آن فرورفتگی بزرگی مشاهده کردید، نگران نباشید، با کمی دقت می‌توانید با وارد کردن ضربه‌ای ملایم، آن فرورفتگی را به حالت اول خود بازگردانید.

برای این کار قسمت مورد نظر را گرفته و سپس پارچه یا حوله‌ای بر پشت ناحیه فرورفته قرار دهید و سپس با استفاده از وسیله‌ای همچون چکش لاستیکی یا وسایل مشابه، ضربه‌ای متناسب وارد کنید.این کار موجب می‌شود تا رنگ کابینت هم نریزد. همیشه نگاه کلی به لولا و محل گیر در کابینت‌ها داشته باشید و نقاط لازم را روغن‌کاری کنید تا بر عمر آن افزوده شود.

دقت کنید که پایه‌های کابینت متناسب و هم‌اندازه باشند و در صورت نیاز آنها را تنظیم کنید. توصیه جدی ما این است که از چسباندن اشیای تزئینی حتی با استفاده از آهن‌ربا به کابینت‌ها خودداری کنید چون این کار باعث خش‌دار شدن تدریجی بدنه کابینت فلزی شما می‌شود.

صفحه10 از78

تماس با ما

اصفهان، شهرک امیریه، خیابان هفتم، فرعی سوم، پلاک 7

03137800803 - 09131649893 - 09131036850

03137800803

 

 آپاراتسروشتلگرامinsta1

logo-samandehi