ورود

عضویت




Search - K2 Improved Search Plugin by Offlajn
جستجو -مجموعه ها
جستجو - تماس ها
جستجو - محتوا
جستجو - خبرخوان ها
جستجو - وب لینک ها

نخود پلو

این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

مواد لازم براي 4 نفر :

  • برنج --------------------- 3 پيمانه
  • نخود فرنگي ------------- 1 ليوان
  • گوجه فرنگي ------------ 3 عدد متوسط
  • سيب زميني ----------- 1 عدد متوسط
  • پياز --------------------- 1 عدد كوچك 
  •  زعفران دم كرده -------- 1 قاشق غذا خوري
  • نمك و زرد چوبه -------- به مقدار لازم
  • روغن ------------------- به مقدار لازم

طرز تهيه :

برنج را از چند ساعت قبل با دو قاشق غذا خوري نمك و مقداري آب سرد خيس كنيد.

نخود فرنگي را به مدت 5 دقيقه با دو ليوان آب و يك قاشق چايخوري نمك، روي حرارت ملايم، بپزيد تا تقريبا نيم پز شود . بعد نخود فرنگي را آبكش كنيد و كنار بگذاريد .

سيب زميني را نگيني خرد كنيد، در مقداري روغن سرخ كنيد و كنار بگذاريد .

پياز را خلال خرد كنيد. در يك قابلمه مناسب، در مقداري روغن همراه با كمي زردچوبه تفت دهيد تا طلايي شود .

گوجه فرنگي را بعد از فيله كردن، پوره كنيد و بعد از سرخ شدن پياز، داخل قابلمه بريزيد و حرارت را زياد كنيد تا آب گوجه چيده شود و مايه به صورت سس غليظي در آيد .

4 ليوان آب به همراه نصف قاشق غذا خوري نمك و يك الي دو قاشق غذا خوري روغن داخل قابلمه بريزيد و مواد را كاملا مخلوط كنيد .

صبر كنيد تا آب بجوشد .

وقتي آب جوشيد، نخود فرنگي نيم پز را داخل آن بريزيد و مواد را هم بزنيد. (حرارت همچنان بالا باشد)

وقتي آب دوباره به جوش آمد، آب روي برنج را خالي كنيد و برنج را داخل قابلمه بريزيد.

صبر كنيد تا آب داخل قابلمه به نصف برسد و بعد سيب زميني سرخ كرده را به غذا اضافه كنيد و بعد از اينكه آب داخل قابلمه كاملا كشيده شد، زعفران را روي پلو بريزيد، اول دم كني و بعد درب قابلمه را روي آن بگذاريد، حرارت زير قابلمه را كاملا ملايم كنيد و 1 ساعت زمان دهيد تا پلو دم بكشد .

و بعد پلو را در ظرف مناسب بكشيد و سرو كنيد .

                                                                                                                                      نكته :

ميتوانيد از مقداري قارچ سرخ كرده نيز استفاده كنيد. در اين صورت قارچ سرخ كرده را هنگام سرو، لاي پلو يا روي آن قرار دهيد .

هنگام تهيه تمام پلو ها به سايز قابلمه و تناسب آن با مواد كاملا توجه كنيد . در صورتيكه قابلمه به اندازه كافي جادار نباشد، معمولا نتيجه كار زياد جالب نخواهد شد !‌ بهتر است قابلمه به اندازه دو برابر مواد گنجايش داشته باشد . ( وقتي مواد خام هستند )

حتما صبر كنيد تا آب بجوشد و بعد برنج را به آن اضافه كنيد و بر خلاف روش معمول آب و برنج را همزمان روي حرارت قرار ندهيد . در غير اين صورت پلو در اصطلاح خمير ( يا شفته ! ) ميشود .

در صورتيكه به جاي گوجه فرنگي از رب گوجه استفاده ميكنيد ( البته من توصيه نميكنم !! ) دو قاشق غذا خوري رب گوجه را با 5 ليوان آب جوش مخلوط كنيد و بعد از سرخ شدن پياز، داخل قابلمه بريزيد و صبر كنيد تا آب بجوشد و بعد باقي مراحل ..

در اين صورت هنگام ريختن نمك، كمي بيشتر دقت كنيد .

توجه داشته باشد كه هنگام استفاده از پوره گوجه فرنگي مقدار آب 4 ليوان است و در صورت استفاده از رب گوجه فرنگي 5 ليوان .

روش دوم تهيه نخود پلو ، به صورت آبكشي و تقريبا نزديك به روش تهيه شويد باقلا پلو است كه در قسمت مربوط به شويد باقلا پلو ، به اين روش اشاره شده. ولي نخود پلو سنتي به روش دمي تهيه ميشود.

خواندن 262 دفعه

نظر دادن

تماس با ما

اصفهان، شهرک امیریه، خیابان هفتم، فرعی سوم، پلاک 7

03137800803 - 09131649893 - 09131036850

03137800803

 

 آپاراتسروشتلگرامinsta1

logo-samandehi